40.ULUSAL BİLİŞİM KURULTAYI BAŞLADI

Kurultaya kamu, özel sektör temsilcileri, akademisyenler, bilişim uzmanları, öğrenciler vekonuya ilgi duyanlar katılım sağladılar

40.ULUSAL BİLİŞİM KURULTAYI BAŞLADI

Türkiye Bilişim Derneği(TBD)'nce; 40.Ulusal Bilişim Kurultayı 21-22 Aralık 2023 günlerinde saat 10:00 da Ankara'da bulunan Bilgi Teknolojileri Ve İletişim Kurumu(BTK) Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Kurultayın ana teması "Doğal Afetlere Dayanıklı Bilişim Ekosistemi"başlığı oldu. 

Kurultay saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.Deprem videosu gösterimi yapıldı.Müteakiben açılış konuşmasını yapan TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe söyle konuştu.

Cumhuriyetimizin 100.yılını geride bıraktık.Son 52 yılda ülkemizde bilişimi geliştirmek, Dünya'da bilişimde lider yapmak için çalışıyoruz. 

Kurultay,40 yıllık çalışma, derneğin 1 yıllık çalışmasını anlatan kurultaydır.Kamu, özel sektör, üniversiteler ile irtibatlı olarak çalışmalarımız sürüyor . 

2023 yılı bilişimde iyi bir yıl oldu.Turkiye'nin birçok yerinde etkinlik düzenledik.Kuzey Kıbrıs'ın bilişim adası olması için çalışıyoruz. Devlet desteği arkamızda. 

Ulusal çalışmalarımız yanında, uluslararası çalışmalarımızda vardır.Avrupa Meslek Bilişim Konseyi ile irtibatlı olarak çalışmalarımız sürüyor. Rusya ile bilişim çalışma grubunu oluşturduk, yeni çalışmalar olacaktır.Bilişim Teknoloji alma eğitimini sağladık. 

40.Ulusal Bilişim Kurultayında bir de  müjde vermek istiyorum. Bilişim Şurasını 2024 te gerçekleştireceğiz.Bilişim Şurası yapma çalışmaları başladı.Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile görüştük.Şurada 5 Sivil toplum örgütü olacak. Bununla sınırlı olmamalı.Çünkü şura,gelecek ile ilgili çalışmadır.Onun için bütün Sivil toplum örgütleri, konu dışındakiler elini taşın altına koymalıdırlar.Dijital Türkiye endeksini açıklayacağız. 

Dünya'da değişim ve sürdürülebilirlik esastır.Dünya artık karar verdi.Fosil yakıtlardan kurtuluyor.Gezegene saygıyı, teknolojileri konuşmamız gerekir.

Depremden çok az zaman geçti.Deprem olacak diye çalışmalarımız oldu. Yarın İstanbul'da deprem olacak diye çalışmalarımız devam ediyor.İşte kurultayın konusu olan"Doğal Afetlere Dayanıklı Bilişim Ekosistemi"başlığıdır.

Bilişim Teknolojisinde 5G, yapay zeka,sağlık bilişimi,siber güvenlik,oyun bilişimi vb.konularını  burada masaya yatıracağız. Ben siber güvenliğe önem veriyorum. 

Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Hindistan gibi devletler yapay zekada lider olmak için çaba sarf ediyorlar. Bizler bu teknolojiyi buralardan almamalıyız. Bizler yazılımı kendimiz yapmalıyız. Ülkemizin bekasının için  yapay zekada söz sahibi olmamıza bağlı.

Gençler, bilişimle yakın olsun. Bilişimde tüketici  değil, üretici olun.

Yaptığımız araştırmalarda, üniversitelerde eğitim sektör beklentilerinin altında kalıyor. Bu konu sadece devletten beklenmemeli,herkes taşın altına elini koymalıdırlar. 

Biz Çalık Holdingle 140 öğrenciyi yapay zeka konusunun içine soktuk.Yıl içindeki çalışmaları ile bizi gururlandıran kadın kurultayımıza teşekkür ederim. 

İkinci yuzyılımızın bilişim yılı olmasını diliyorum. Katılımlarınıza teşekkür ediyorum Bu arada yeni yılınızı kutlar, saygılar sunarım. 

Ardından Sağlık Bakan Yardımcısı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı da birer konuşma yaptı.Onlarda konuşmalarında gençlerin bilişimin içinde olmalarını vurguladılar. 

Konuşmalardan sonra plaketler verildi.Kurultay oturumlarla devam etti. 

Kurultayın 2 gün olan süresi sonunda da ödül töreni yapılıp aile fotoğrafı çekimi yapıldıktan sonra kapanış gerçekleşecektir. 

 

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ